rhandber wrote:en som nok kan svare på mange av våre eventuelle spørsmål, er Knut Sivertsen som er leder ved politimuseet i trondheim. Han er ekspert på det meste som har med historie fra krigens dager der. bare til informasjon.
Knut Sivertsen er nok ikke leder ved Rettsmuseet som det nå heter, jeg vet faktisk ikke om han har noen sterk relasjon til museet i det hele tatt lengre.
Mulig at han er løslig tilknyttet, men han er nok på jobb ved politikammeret i Trondheim.
Han var heller ikke alene om å utføre det ganske omfattende registreringsarbeidet for en del år tilbake. Jeg har en del kontakt med en annen kar som var midt oppi dette.
crankase wrote:Etter våre erfaringer må man ha grunneiers tillatelse til slikt arbeid.
Det kan også være lurt og hjelpsomt å ha en dialog med kultur/teknisk avdeling i kommunen.
Man må opplagt ha en god dialog med, og tillatelse fra grunneier når man holder på i privat eiendom. Jeg vil egentlig gå et skritt videre ved å spørre om eierens visjoner for stillingene, så man ikke ender opp med en masse bortkastet arbeid og en grunneier som ler i skjegget.
Når det gjelder kommunal grunn så stiller det seg kanskje enklere da de sikkert gjerne tar i mot gratisarbeid, man må bare passe på at man ikke utfører arbeid i et område som ligger inne i en (om-)reguleringsplan.
Jeg er helt enig i at det er lurt å ha ikke bare en dialog med, men kanskje til og med et prosjekt i samarbeid med ansvarlig avd i kommunen. Her er også by- eller områdeantikvar en aktuell person å samtale med.
I utgangspunktet forventer jeg faktisk at man kan stange hodet i enkelte vegger og høre noen festtale-liknende setninger uten at så mye skjer. Interessen for bevaring av denne type anlegg stikker heller ikke så dypt, men så lenge man får utført gratis-arbeid så er de fleste lykkelige.
Man må bare passe på så man ikke blir utnyttet der hvor kommunen egentlig burde ha tilført noen prosjektpenger.
Jeg vet at de som holdt på med denne typen arbeid i Trondheim tidligere, hadde sine prosjekter som de søkte om midler til. Mange positive ord, men ingen gjennomføring eller penger fulgte.
Når det gjelder Lade og spesielt Leangenbukta og Ladehammeren, så ligger svært mye her på kommunal grunn, slik at det å rydde litt i "Tobruk"-bunkeren, kan jeg ikke forestille meg er noe problem selv om man ikke snakker med kommunen først. Det kommer an på hvor mye man ønsker å gjøre ut av det.
Man skal også være klar over at 2 av museene i Trondheim hadde anlegg innenfor gjerdene. Der tror jeg det kan være enklere å få til noe som ikke minst øker deres tilbud til deres besøkende.
Det finnes også et Flak-/ringvernanlegg innenfor en campingplass i Malvik som man kanskje kunne få til noe ifm.
c_hoff82 wrote:Jeg har nok ikke anledning til noen tur før til helgen. Kanskje en tur til Ladehammeren og det batteriet som ligger ved Østmarka hadde vørt av interesse.
Her er det bare å velge, en tur til helga er helt fint da det ser ut som om vi beholder været. Send en PM for utveksling av tlfnr/mail.
Jeg kjenner ganske godt til hva som har vært på de stedene, og Ladehammeren er interessant som et utgangspunkt i tilfelle samarbeid med kommunen. Den hører til det prioriterte området i byen - Nyhavna. Dette er det byantikvaren som har utpekt. Bare så synd at byantikvaren ikke var klar over at de øverste bygningene på Østmarkneset mineverksted - og spesielt den med perrongen - var en forlengelse av Nyhavna. De lå i den avstanden pga sprengningsfaren.
10,5cm-kanonen som er plassert på Munkholmen, var i sin tid foreslått plassert på Ladehammeren sammen med en tilrettelegging av området til historie-turisme. Nå ble kanonen, fornuftig nok tror jeg, plassert på Munkholmen pga noen "humper i veien". Disse humpene bestod nok sannsynligvis av kranglete naboer, fare for at "taggere" og andre tvilsomme elementer ikke ville ha latt dette stå i fred, og andre forhold.
Det var kanskje de "tvilsomme elementene" de kranglete naboene så for seg?
Trolla og Høvringen er også et aktuelt område for meg å gå litt nøyere over, så en tur hit er også et alternativ (eller helst tillegg).
Høvringen er et interessant Flak-batteri, og der står enda en veldig fin 2cm-stilling i betong og roper etter prosjekt/vedlikehold.
Jeg har en lang liste, så det er nok å ta av. Som f eks en lengre overnattingstur på kysten av Nord-Trøndelag til våren.
Jeg har også en del å gå over på Ørlandet/Bjugn, så jeg ønsker meg flere kontakter i den sammenheng.
Det er så utrolig mye å registrere, her må det ha vært "hele folket i arbeid" i 5 år...