Bokanmeldelse: Festung Vestfold 1940-1945

informasjon som omhandler tyske kystfort/bunkere/installasjoner fra den andre verdenskrig. Legg gjerne inn linker til f.eks youtube eller scan inn avisklipp o.l

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3499
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

Festung Vestfold 1940 – 1945

Alt man lurte på angående tyske bunkere og stillinger fra krigen i Vestfold

Vestfoldinger har virkelig noe å glede seg til våren. Med denne boka kan man lese om en grundig historisk reise gjennom de militære befestninger før og under krigen. Mesteparten av boken inneholder informasjon om de mange små og store bunkere og stillinger rundt om i Vestfold. Det beste av alt er det store kartet bak i boken. Den kan man ha med seg på tur og dette vil garantert gi glede til den som liker å kombinere rusleturen med litt krigshistorie.

Boken er lett å lese og inneholder mange bilder og illustrasjoner. Det jeg spesielt likte var de mange 3D bildene modelert av Anders Holt Jacobsen. 3D gir så mye bedre oversikt. Særlig der man ikke har eller kan ta bilder. Det varmer litt i kystfort hjertet at så mange kystfortfolk har bidrat til boken og at dette forumet blir nevnt som kilde.

På denne tråden så kan man diskutere bok og forfattere er invitert til å svare eller skrive litt selv

en kort video av boken: https://www.youtube.com/watch?v=I9U5PXj ... e=youtu.be
Attachments
vestfoldbunkers.jpeg
vestfoldbunkers.jpeg (61.02 KiB) Viewed 201 times
Grunnlegger Kystfort.com siden 2005
http://www.krigsbunkeren.no
EspenB
Posts: 71
Joined: 19 Mar 2017 17:29

Dessverre er dette et meget usammenghengende hastverksprosjekt.

Alt for mye er glemt og utelatt. Til-og-med saker man kan lese om på kystfort.com glimrer med sitt fravær. Det betyr slik jeg ser det at man har vært alt for litt opptatt av studere eksisterende kilder.

Oppføringer er ikke systematisert eller presentert i en naturlig geografisk rekkefølge.

De ulike fortfatterene som har bidrat til å skrive "turguider" har ingen forståelse av hverken kompassretninger eller avstander. 200 meter har blitt til et par km, øst er blitt vest, sør er blitt til nord. Forrvirringen er total når man så har bestemt seg for å ikke bruke hverken moderne gateadresser eller GPS posisjoner i stedsangivelsene. Mange av de brukte stedsnavne er videre ufullstendige og/eller ukorrekte noe som bare bidrar til å gjøre det enda mer forvirrende å finne frem i geografien.

Knapt nok en eneste fungerende skisse av de mange mindre stridsanlegg. Det er byttet ut med "prosa" av variabel kvalitete og presisjon (se ankerpunktet over).

Generelt rotete layout der bilder og tekst som hører sammen ofte finnes på helt forskjellige oppslag/sider.

Begrepet "ringstand" brukes praktisk talt om hva som helst.
Vevang
Posts: 818
Joined: 06 Aug 2007 20:13

Enig :)
Post Reply

Return to “Bøker, youtube, avisklipp m.m”