Tur til Gdansk, Polen

Her kan vi alle legge ut informasjon, spørsmål og svar vedrørende kystfort/bunker aktiviteter.

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
User avatar
kak
Posts: 366
Joined: 26 Jul 2013 13:50
Location: Sarpsborg
Contact:

Jeg har i sommerferien blant annet vært en tur til Gdansk i Polen. Og da benyttet jeg anledningen til å ta en dagstur til Hel, Helhalvøya i Gdanskbukta. Det er såpass mye av interesse for de som er interessert i militærhistoriske anlegg at man trenger nok flere dager for å få med seg alt. Og da bør man helst ha en bil tilgjengelig. Jeg tok båten fra Gdansk til Hel og var primært til fots, så det var ikke så mye jeg rakk over. Men jeg fikk med meg to av de tre bunkerne for 40,6 cm SKC/34 Adolfkanonene i det tyske Schleswig-Holstein batteriet som de bygde i starten av andre verdenskrig! Det er som sagt såpass mye interessant på denne halvøya, at jeg må en tur tilbake med bilen, og da helst ha flere dager til rådighet for å få med meg det som er av interesse!

Dette var det jeg fikk med meg på en dagstur og 5 timer i land på Hel:

http://blog.kak.net/2016/08/12/bunkertu ... or-gdansk/
User avatar
Knut Ø.
Posts: 879
Joined: 10 Jul 2006 15:33
Location: Førde, Sogn og Fjordane

Ikke verst på tiden du hadde til rådighet! Der var det mye spennende å se ja. Var i Gdansk for tre år siden og hadde selvsagt en tanke om å få sett litt, men dessverre. Flertallet gikk for andre typer severdigheter (les shopping o.l.), og jeg måtte bare følge på. Men, det er ikke lange reisetiden ned dit, og billig, så jeg får nok sjansen igjen.
User avatar
kak
Posts: 366
Joined: 26 Jul 2013 13:50
Location: Sarpsborg
Contact:

Det er masse å se, spesielt på Helhalvøya! Og jeg synes også at jeg klarte å få se litt i løpet av den korte tiden jeg fikk i land. Hadde jeg kommet meg avgårde med den første båten på morgenkvisten, så hadde jeg fått dobbelt så lang tid. Men sånn er det, det er nok uansett å foretrekke å ha en bil tilgjengelig. Enten om man kjører med sin egen bil ned (kan ta ferge fra Karlskrona til Gdynia) eller om man leier seg en bil der nede.

Hvis man drar sammen med andre som ikke deler den samme interessen, så kan man nok fort bli nedstemt vil jeg tro ja. Du får enten ta en tur alene eller sammen med likesinnede neste gang, Knut! :bra:
User avatar
kak
Posts: 366
Joined: 26 Jul 2013 13:50
Location: Sarpsborg
Contact:

Den siste (hele) dagen i Gdansk fikk jeg også tatt turen ut til Westerplatte etter at regnet hadde gitt seg, en halvøy ytterst i havna i Gdansk hvor andre verdenskrig startet den 1. september 1939. På båtturen ut til Westerplatte fikk jeg også tatt litt bilder av festningen Wisloujscie fra 1482.

http://blog.kak.net/2016/08/21/westerpl ... rdenskrig/

Jeg har også vært mer "ordinær" turist, hvis noen skulle ha noe interesse av det ;)

http://blog.kak.net/2016/08/11/gatelangs-i-gdansk/
http://blog.kak.net/2016/08/17/solidari ... -i-gdansk/
http://blog.kak.net/2016/08/20/togtur-t ... or-gdansk/
User avatar
kak
Posts: 366
Joined: 26 Jul 2013 13:50
Location: Sarpsborg
Contact:

Etter et innspill på facebook, har jeg nå lagt til to avsnitt om bombingen av Wielun som skjedde 5 minutter før slaget om Westerplatte.
Post Reply

Return to “Aktiviteter / Turer / Møter”