Området HOLT og STALHEIM i Tromsø

Mange av kystfortene i fylket er gruppert rundt Trømsø by og spesielt Lyngen som ble den nye tyske forsvarslinjen mot de russiske styrker.

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
Diverlockout
Posts: 16
Joined: 14 May 2014 19:09

Fra skogen på HOLT og nordover langs hele høydedraget på BRINKEN / Stalheim er det et mer eller mindre sammenhengende stillingsområde. Sansynligvis infanteri støttepunkt med godt synlige løpegraver og Mg-stillinger rett nedenfor Brinkveien. En godt bevart (OP) bunker har tre forsenkninger bak i terrenget som sannsynligvis har vært BK-stillinger. Det fortelles at russiske fanger utførte store gravearbeider, og bearbeiding av "vollen" mot vest, og at det ble forberedt for bruk av stridsvogner i faste posisjoner. Rester av brakkefundament mot vest vedenden av Holtsneia. Spørsmål: finnes det tyske kart som viser disse stillingene, og hvilke avdelinger som var forlagt her?
Diverlockout
Posts: 16
Joined: 14 May 2014 19:09

Brinken (vest Brinkveien): For få år siden var hele stillingen dels dels fylt med jord og stein, men "noen" (barn) har så godt som spadd ut det meste. Av gjenmurt hull i taket i overdekningen (ca 3x3 m) ser man at det har vært en liten ovn/evt lufting samt hengsler etter dør. Brakett i forkant sannsynligvis til bord for avstandsmåler.
Attachments
Brinkstillingen2.jpg
Brinkstillingen2.jpg (172.95 KiB) Viewed 201 times
Vevang
Posts: 818
Joined: 06 Aug 2007 20:13

Har du kart som viser hvor dette er? :-D
Post Reply

Return to “TROMS”