Page 1 of 1

Breiviknes og Grøtsund

Posted: 25 Oct 2011 17:31
by cherox
Noen som vet status på disse fortene i dag? Ble de solgt til privat eier, eller til kommunen?
Hva er evt. igjen å se der?

Takker for svar

Re: Breiviknes og Grøtsund

Posted: 25 Oct 2011 17:43
by Ole
cherox wrote:Noen som vet status på disse fortene i dag? Ble de solgt til privat eier, eller til kommunen?
Hva er evt. igjen å se der?

Takker for svar
Breiviknes Fort er solgt til et privat selskap som skal bygge ut et hyttefelt på fortsområdet. Jeg tror arbeidet med å plugge igjen kanonstillingene er igang eller muligens ble det avsluttet i år. Hyttebyggingen er ikke kommet igang, men reguleringsplanen for området er nettopp godkjent.
Fortet er fortsatt inngjerdet og porten er låst.

Fortsområdet på Grøtsund er solgt til Tromsø kommune. Her starter arbeid med et nytt stort havneområde opp så snart man har avsluttet de arkeologiske utgravningene. Det ble gjort rike funn fra eldre stenalder der i høst.

Re: Breiviknes og Grøtsund

Posted: 25 Oct 2011 17:47
by Natter
Ole wrote:Breiviknes Fort er solgt til et privat selskap som skal bygge ut et hyttefelt på fortsområdet. Jeg tror arbeidet med å plugge igjen kanonstillingene er igang eller muligens ble det avsluttet i år. Hyttebyggingen er ikke kommet igang, men reguleringsplanen for området er nettopp godkjent.
Det skal vistnok gjøres en sluttopprydning der nå, uten at jeg vet eksakt hva som gjenstår (kanonene ble vel fjernet for en god stund siden i alle fall).

Med unntak av de 3 hvor deler skal bevares i museumssammenheng (Meløyvær, Herdla og Bolærne) er alle de norske kystfortene i ferd med å bli sanert i regi av Skifte Eiendom. Mao: Hvis man vil få med seg det som er igjen pd må en være kjapp...