Posting av bunkere

Rundt om kystfort og andre større forsvarsanlegg er det masse forskjellige bunkere. Noen er standardiserte mens andre er modifisert til å passe inn i terrenget. fortell om "dine" bunkere!

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
User avatar
Erik H
Site Admin
Posts: 3491
Joined: 31 Jan 2005 23:01
Location: Trondheim
Contact:

Bunkere er viktige innstallasjoner for bl.a kystfort, støttepunkt,flyplasser og havner. Bunkere ble bygd etter flere standarder bl.a Regelbau serien. Disse tegningene er viktige for oss for å identifisere alle de forskjellige bunkere vi finner i Norge og Europa.

Selv om alle bunkere ble bygd ut i fra bestemte plantegninger så kan man finne mange bunkere i Norge som er forskjellig fra de orginale tegningene, mye på grunn av den kompliserte geologien, men også for at flere bunkere ble ble sprengt inn i fjellet for å spare betong. Disse bunkere er spesielle og absolutt verd å dokumentere.

Under "BUNKERE" finner vi to forskjellige deler.

Regelbau bunkere og andre installasjoner
Bunkere fra hele landet postes her. Bunkere som er i tilknyttning til kystfort kan postes under TYSKE KYSTFORT FRA NORD TIL SØR

Trondheim
Her kommer bunkere fra Trondheimsområdet. I framtiden håper man å inkludere flere byer, men siden undertegne bor i byen og er i kontakt med lokale historikere/bunker-jegere så er det naturlig å starte med denne byen og håper å gi en oversikt over hva som er igjen av tyske bunkere.

Erik Hårberg
Post Reply

Return to “Regelbau bunkere og andre installasjoner”