Bilder fra Langesund?

Har du liggende gamle bilder du vil dele med andre - Eller noen du lurer på hvor er tatt? Alle bilder fra krigen er velkommen hit for diskusjon!

Moderators: Stutzpunkt, KOS

Post Reply
PetterJ
Posts: 1
Joined: 26 Jun 2009 6:56

Jeg bor i Langesund, og nylig begynte jeg å jobbe på Langesund Bad (http://www.langesundbad.no)

Såvidt jeg vet ble dette stedet benyttet av tyskerene, og det var vel også en del av kystbefestningen?

Er det noen som har bilder fra Langesund, og spesielt fra Langesund Bad?
User avatar
Stutzpunkt
Moderator
Posts: 2218
Joined: 02 Mar 2006 20:20

Hei!

Jeg har sett et bilde av tyske soldater marsjere forbi Badeveien bort fra Langesund bad, men det er det eneste som jeg har sett. Under krigen ble badet brukt av soldater fra Infanteriregiment 740 som igjen sorterte under 710. Infanteridivisjon. Fra 1941-44 lå styrken nesten hele tiden på et kompaninivå i Langesund, denne styrken skulle være nærforsvaret til HKB Langesund. Utenom hærsoldatene var det også franske OT-arbeidere og Kriegsmarinepersonell innom badet. Det skal være noen lyskasterstillinger og luftvernstillinger rett i nærheten av badet, men jeg har ikke funnet disse, vet du noe mer om de?

På dagens parkeringsplass er jeg blitt fortalt at det skal ha stått staller.

Grunnet overfyring den ene krigsvinteren skal ha tatt fyr i en av bygningene (husker ikke hvem av de) Men det vet du sikkert mer om. I mai 1945 skal de tyske soldatene stasjonert på badet ha kastet våpnene sine i vannet rett nærheten, kanskje de ennå ligger der? :wink:
Mvh
Tormod
User avatar
Øksnevad_2
Posts: 1464
Joined: 05 May 2008 13:13
Location: Kristiansand
Contact:

Har bilder av disse stillingene like ved Langesund bad datert 1943 - på dette tidspunktet ser de ganske nybygde ut. Stillingene er murt opp med stein og har trapper i betong som er malt med kamuflasjemaling.
Mvh Leander Haslerud
http://www.FestungNorwegen.net
Post Reply

Return to “Originalfotos - Foto Id”