Kystfort
https://kystfort.com/forum/

Kasematt museum i Nederland
https://kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=5848
Page 1 of 1

Author:  Yngvar [ 14 Aug 2013 7:51 ]
Post subject:  Kasematt museum i Nederland

Ved flomvannvernet i diket som starter ved Harlingen ligger det mange kasematter, eller bunkere. Her er det et museum som ikke var åpent når jeg var det. Jeg tror at disse bunkerne er bygget rett før krigen startet men er ikke sikker da min Nederlandske språkforståelse er meget dårlig.
Bunkerne er solid bygget. Der lærte jeg at ordet "kasematt" som for meg er en bunker som beskytter en kanon, betyr "Casa Matter" Dødens hus.

Author:  Kvarven [ 14 Aug 2013 8:34 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Flotte bilder! :m16:

Author:  TommyG [ 14 Aug 2013 9:24 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Litt av en ferietur du er/har vært på ser det ut til :-) Har kommet deg innom mange interessante plasser.

Author:  Yngvar [ 14 Aug 2013 11:23 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Bunkerne har dukket opp litt sånn "random". Vi kjører bortover så dukker det opp noe i synsranden og der er det noe! Nå har vi vært langs kysten i Nederland, Danmark og til dels Tyskland og da er det jo noe nesten hele tiden. Og det fine med Bobilferie er at vi kan stoppe ved bunkerne og være der til neste dag. :)

Author:  ettori [ 18 Aug 2013 15:21 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Da har du en medgjørlig familie :-D

Author:  Yngvar [ 18 Aug 2013 18:36 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Jada, kona liker å gå tur og kystfortene er jo stort sett plassert ved kysten med fin utsikt. :)

Author:  Christopher [ 29 Jan 2015 5:20 ]
Post subject:  Re: Kasematt museum i Nederland

Her er noen bilder fra da jeg var der i fjor sommer.

Først og fremst bra bilder, Yngvar :bra: Kjekt å se at det også er andre her inne som har vært der! Dette er en plass jeg virkelig anbefaler alle krigsinteresserte å besøke hvis man befinner seg i nordlige Nederland.

Fra 1931 av ble det bygget bunkerser for forsvar av Afsluitdijk, den raskeste veien som førte til Amsterdam fra nord. Dette skal ha vært en av de få stedene i Nederland der tyskerne møtte skikkelig motstand under invasjonen av Nederland (Fall Gelb) i mai 1940. De nederlandske troppene her var ledet av kaptein Christiaan Boers. Likevel ble Afsluitdijk til slutt overtatt av tyskerne under ledelse av general Kurt Feldt, som kort tid etter tok i bruk bunkersene i tillegg til å bygge noen egne Regelbau. Stedet ble omdøpt til "Wiederstandsnest 27aH" og var bemannet av Deich-Kompanie bestående av til sammen 56 mann; 5 offiserer og 51 soldater. For forsvaret her var det 4 lette MG`er, 2 tyngre MG`er, 2 stk 5 cm KwK og 7,65 cm-kanon av jugoslavisk opprinnelse.

Det var faktisk stengt der første gangen jeg kom der også, men ventet til neste dag når de hadde åpent. Klarte rett og slett ikke å reise derfra uten å ha vært inni bunkersene PDT_Armataz_01_29

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/