Page 1 of 3

Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 11:19
by AndersHJ
Hei alle på forumet. Det har vært stille fra meg en stund nå, det betyr ikke at jeg har lagt opp (selv om jeg hadde en Sketchup pause på ett par måneder). Saken er at de prosjektene jeg har jobbet med blir mer og mer omfattende. Etter hvert som kunnskapen øker og biblioteket med Sketchup gjenstander vokser tar hvert prosjekt mer og mer tid.

Status mht Norske regelbau bunkere er nå at alle jeg kjenner til, som har vært bygget eller påbegynt finnes nå som 3D modell. Det mangler imidlertid en S536 fra Vardås, men den mangler kun litt.

Vedlagt er liste i Excel med bilde og link til 3D Warehouse hos Google Sketchup med bunkeren som kan lastes ned.
Regelbauten_Norwegen.xls
Siste prosjekt som er lastet opp er kombinasjonen 633 og 634 fra Stp Corbiere på Jersey. Laget den til Malcom (aka M19Madmal på AHF) etter hans omfattende hjelp med min revisjon av M19 og 633.

Arbeid som pågår:
- 20mm FLAK38 Quad.
- S536 Vardås. Layout i tårnet gjenstår. Litt annerledes enn Møvik mer likt Trondenes med ansetter.
- Herdla torpedo batteri.

Holder på med ett omfattende arbeid med Herdla sammen med Natter. Han har gjort en formidabel innstats med bilder, tegninger og oppmåling. Jeg har satt opp en FTP server for å kunne håndtere informasjonsmengden. Det er over 4 GB pr nå. Målsettingen er å lage en mest mulig komplett modell av Herdla torpedobatteri sånn den er nå / når det ble nedlagt. Samtidig bygges det inn i modellen utførelse i 1944, 1975 (trådstyrte torpedoer) og tilslutt ombygging 1994 med Svenske torpedoer TP61. Målsettingen omfatter, torpedobunker, kommandobunker, torpedoverksted, stridshode lager samt sensorer/småbunkere. Vi får se. Både Natter og jeg er ganske pirkete på detaljer så dette tar tid :shock:

Jeg vil forsøke å holde denne tråden oppdatert med arbeidet etter hvert som det går fremover.
Av prosjekter under planlegging / ønske er:
- Oscarsborg torpedobatteri. Har funnet en ny tegning (noen som har noen bedre)
- Austerått / Fjell trippel kanon.
- Oppgradering av eldre modeller.

Anders

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 11:23
by AndersHJ
Stp Corbiere Jersey. Ett lite utvalg av bilder fra modellen. 600 serien regelbau bunkere ble vistnok først bygget på kanaløyene, de er også litt anderledes enn de som ble bygget senere.

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 11:25
by AndersHJ
Så noen fra Herdla

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 12:09
by werner wernersen
Hei

Har sagt det før og sier det igjen, et helt fantastisk arbeid du nedlegger i dette, ser også at du får mye velfortjent skryt på AHF forumet.


Werner

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 17:10
by Natter
AndersHJ wrote:Samtidig bygges det inn i modellen utførelse i 1944, 1975 (trådstyrte torpedoer) og tilslutt ombygging 1994 med Svenske torpedoer TP61. Målsettingen omfatter, torpedobunker, kommandobunker, torpedoverksted, stridshode lager samt sensorer/småbunkere. Vi får se.
IDA-anlegget fra 1994 videreførte T1 mod 1 med ny elektronikk, mens TP613 erstattet denne i 1999 (dagens anlegg).
AndersHJ wrote:Både Natter og jeg er ganske pirkete på detaljer så dette tar tid
Sant nok :)
Ser at du har kommet langt på EO-sensoren, og her må det nok også pirkes litt... PDT_Armataz_01_29
werner wernersen wrote:et helt fantastisk arbeid du nedlegger i dette
Helt klart! :bra:

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 22 Apr 2012 18:38
by AndersHJ
Pirk i vei, det må jo bli best mulig (så lenge vi ikke diskuterer om det er 12 eller 13mm bolter).

Overvåkningsradar. Har fått ett bilde som delvis viser litt radar. Har noen ett bilde av en uten kuppel. Eventuelt modell nr som gjør det mulig å finne en på ett skip?

PS legger regelmessig opp siste versjon på FTP server (en gang i uken)

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 23 Apr 2012 1:57
by Natter
AndersHJ wrote:Overvåkningsradar. Har fått ett bilde som delvis viser litt radar. Har noen ett bilde av en uten kuppel. Eventuelt modell nr som gjør det mulig å finne en på ett skip?
Dette var et litt "hjemmesnekret" system med gjenbruk av antenne og glassfiberdom fra HOSA-ildledning på Storm-klasse MTB, en standard Decca sender/mottaker, et egenkonstruert overføringssystem (fiber) og gjenbruk av NorControl DB-7 (TMK) ARPA-display fra det gamle torpedobatteriet.
Tok noen bilder av den demonterte antennen på Korsnes på fredag. Litt tilfeldig - burde vel tenkt på å ta mål og mer detaljerte bilder, men da tror jeg turfølget hadde mistet tålmodigheten... Kan evt. ta noen mål neste tur til Herdla, selv om det hadde vært lettere på antennen som ligger i friluft... :?

EDIT: Slettet bildene for ikke å avspore tråden mer enn nødvendig. Skal laste de opp til deg så snart jeg får orden på tilgangen...

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 20 May 2012 12:21
by Natter
Natter wrote:Tok noen bilder av den demonterte antennen på Korsnes på fredag. Litt tilfeldig - burde vel tenkt på å ta mål og mer detaljerte bilder, men da tror jeg turfølget hadde mistet tålmodigheten... Kan evt. ta noen mål neste tur til Herdla, selv om det hadde vært lettere på antennen som ligger i friluft... :?

EDIT: Slettet bildene for ikke å avspore tråden mer enn nødvendig. Skal laste de opp til deg så snart jeg får orden på tilgangen...
Bare en kort kommentar siden det ble skrevet litt her tidligere: Antennen på Korsnes som jeg la ut bilder av er en AN/SPN-5 antenne (WW2 navigasjonsradar), og har ingenting med IDA-anlegget å gjøre. :)

Har ikke fått tid til å kravle opp i kuppelen på Herdla for bilder/ mål, men det står på listen...

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 20 May 2012 12:26
by Natter
AndersHJ wrote:Eventuelt modell nr som gjør det mulig å finne en på ett skip?
HOSA M-26 iflg. konstruktøren av systemet til IDA-anleggene, men jeg har ikke funnet noe på den enda.

HOSA er formodentlig en forkortelse for "Hollandse Signaal Apparaten" (firmaet er så vidt jeg forstår kjøpt opp og innlemmet i Thales-gruppen).

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 27 May 2012 14:06
by AndersHJ
Begynner nå å bli ferdig med mesteparten av TLAS utstyr i torpedo hallen, selvom noen detaljer gjenstår.

PS Har ikke laget noe animasjon til vippearm med hydraulikk sylinder foreløpig :blee:

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 27 May 2012 14:17
by AndersHJ
Omgivelsene kan se litt rare ut men det skyldes at de fleste komponenter lages i separate filer med tegninger dratt inn for senere å overføres til hovedmodell når ferdige. Det er håpløst å jobbe med detaljer på hovedmodellen da den da raskt blir for stor med flere 3-4mb tegninger samtidig. Alle bevegelige deler får animasjon som vist på bildene.

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 28 May 2012 12:57
by AndersHJ
Har så vidt begynt på ett terreng til Herdla modellene. Fremgangsmåten har så langt vært å hente inn ett utsnitt fra Google Earth. Dette gir da ett sort/hvitt bilde av terreng med elevasjonsdata. Deretter er ett sammensatt luftfoto fra GISLINK laget. (Samme grunnlag som Norge I Bilder / Norgeskartet men lettere å ta ut store uttrekk). Så tatt inn i Sketchup som bilde og skalert & posisjonert etter to punkter presist gjenkjennbart på begge bilder. Tilslutt limt inn på terreng modell. Dessverre er terreng modellen i Google så grov at den ikke fanger opp nesten noe av terrenget på Herdla. Må muligens tegne av høydekurver manuelt og det er ikke spesielt morsomt. Tips?

Deretter er råutgaven av de ulike modellene hentet inn i modellen og plassert korrekt. Kun reserve plottestasjon ser ut til å havne utenfor. Resultat under.

/Anders

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 28 May 2012 13:10
by Natter
Hei

Her har det skjedd en del den siste tiden! :bra:

Jeg har dessverre ikke hatt mye tid til å følge opp de siste ukene, men skal prøve å få gitt litt tilbakemeldinger snart (ser det er noe som må korrigeres). Du jobber jo nesten "for raskt"... PDT_Armataz_01_18

Uansett er det imponerende arbeid og en fantastisk mulighet til å "se" inn i objektene + ikke minst gi et bilde av hvordan ting var før (ift. Herdla som "kald krigs museum" er det vel så viktig, siden dagens anlegg viser status fra 1999-2001).
AndersHJ wrote:Har så vidt begynt på ett terreng til Herdla modellene. Fremgangsmåten har så langt vært å hente inn ett utsnitt fra Google Earth. Dette gir da ett sort/hvitt bilde av terreng med elevasjonsdata. Deretter er ett sammensatt luftfoto fra GISLINK laget. (Samme grunnlag som Norge I Bilder / Norgeskartet men lettere å ta ut store uttrekk). Så tatt inn i Sketchup som bilde og skalert & posisjonert etter to punkter presist gjenkjennbart på begge bilder. Tilslutt limt inn på terreng modell. Dessverre er terreng modellen i Google så grov at den ikke fanger opp nesten noe av terrenget på Herdla. Må muligens tegne av høydekurver manuelt og det er ikke spesielt morsomt. Tips?
Stilig! Her dukker det opp nye muligheter :) (kanskje Erling har et tips ift. terreng-modelleringen..?)
AndersHJ wrote:Deretter er råutgaven av de ulike modellene hentet inn i modellen og plassert korrekt. Kun reserve plottestasjon ser ut til å havne utenfor. Resultat under.
Du har fått med hele verneområdet og de omfattede objektene unntatt sambandsbunkeren så vidt jeg kan se i farten (målestasjonen er ikke inkludert i verneforskriften). Tror dette er et bra utsnitt ift. å vise torpedobatteriet uten at bildet blir for stort med dertil tap av detaljer :)

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 17 Jun 2012 15:56
by AndersHJ
Har i det siste jobbet med containere i kommandoplass. Forlegningscontainer er bortimot klar mens det står igjen endel på Torpedo kontroll deriblant lufting.
Kammuflasje maling på torpedo verksted begynner også å ligne noe.

/Anders

Re: Status Sketchup 3D Modeller Herdla mm

Posted: 17 Jun 2012 17:31
by Natter
AndersHJ wrote:Har i det siste jobbet med containere i kommandoplass. Forlegningscontainer er bortimot klar mens det står igjen endel på Torpedo kontroll deriblant lufting.
:bra: Køyene er nok noe mer kompleks enn modellen pd. - det kommer noen bilder og mål etter hvert. Inntil videre kan du notere eksakte mål på madrassene: 187x70x6cm.