Kystfort
http://kystfort.com/forum/

Påbegynt fjellanlegg?
http://kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=586
Page 1 of 1

Author:  Tarjei [ 22 Aug 2007 11:31 ]
Post subject:  Påbegynt fjellanlegg?

Som vanlig kommer jeg trekkende med et litt off-topic spørsmål.

Forleden dag snublet jeg over noe som ligner to påbegynte tunellinnslag, nesten rett utenfor stuedøren. Det er snakk om to innslag i fjellet, ca 30 meter fra hverandre, hvor det ene ganske tydelig er begynnelsen på en tunnel, med en del utsprengte masser foran. Det underlige er at dette ligger i et område hvor det meg bekjent ikke har vært noe slags Tysk aktivitet, eller noe annen aktivitet for den slags skyld, inntil for noen år siden. Basert på graden av tilgroddhet vil jeg si at dette trygt kan være fra krigens dager. Legger ved bilder, dessverre var det ikke spesielt enkelt å få til en god vinkel.
Området heter Grønnestølen, og ligger i utkanten av Bergen. Noen som kjenner til om det har vært noe aktivitet i dette området under krigen?

Jeg har hørt rykter om at det skal ha vært en slags arbeidsleir og en radiosender her, men husker som vanlig ikke hvor jeg har hørt det.

Author:  Erik H [ 22 Aug 2007 23:31 ]
Post subject: 

Jeg aner ikke om det var noe tysk aktivitet der på området, men selve fremgangsmåten ser kjent ut. 2 innganger ca. 25/30 meter fra hverandre som er vanlig å se rundt om i Norge.

Erik H

Author:  RasmusTerne [ 23 Aug 2007 23:02 ]
Post subject: 

Hei!
Kan bare samstemme med Erik E om basiskonstruksjonen.I "vårt" område er anlegget på Rolla fult ferdig med ganger og rom,mens Engenes har to ferdige innslag(samenbundet) og det tredje påbegynt.Målene er de samme som Erik E oppgir.Fant også et påbegynt innslag på Engeløya.(bilde).Så det spørs om Tarjei har funnet noe intressant som må utforskes: "Hvor det er små fisk er det også store" :)
Hilsen Sigfred R.

Author:  Tarjei [ 24 Aug 2007 9:12 ]
Post subject: 

Er nok dårlig med storfisk her i naboloaget. Dersom det stemmer at dette er et påbegynt fjellanlegg er plasseringen meget underlig.

Har riktignok funnet henvisninger til noe som blir kalt Grønnestølen lasarett, uten at jeg har noen anelse om hva dette innebar, eller om det skulle være behov for å opprette et fjellanlegg.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/