Kystfort
http://kystfort.com/forum/

MG bunker i Sandefjord
http://kystfort.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=1118
Page 1 of 1

Author:  Yngvar [ 01 Mar 2008 18:36 ]
Post subject:  MG bunker i Sandefjord

Når det er vår 1 mars så kryper jeg inn i lokale bunkere. Dette er en MG bunker med to skyteskår. Inni er det et rom der man kan skyte fra og så er det et rom bak. Hele bunkeren er kledd med tre i vegger og tak. Den eseste inngangen er en halvrund nedgang med ståltrinn. Mål ca 6 x 8 m. Sprengt ned i fjellet og støpt. Skyteskårene har stålluker innvendig. Var det vanlig at bunkerne var kledd med tre innvendig. Kom desverre ikke inn, men kikket gjenom hullene. Regelbau?
I samme området er det en stor bunker med tre rum, samt to åpne MG stillinger.

Mvh
Yngvar

Author:  werner wernersen [ 01 Mar 2008 19:57 ]
Post subject: 

Hei

Bilde nr 2 og 4 ser ut som om det er fra not aus altså nødutgang, det betyr at det må være en annen ingang til bunkeren, og at dette bør være en regelbau type uten at jeg kan si hva slags.

Werner

Author:  Stutzpunkt [ 01 Mar 2008 23:48 ]
Post subject: 

Skyteskår og trebekledning er ganske likt flere bunkere i Bamble og Brevik iallefall, og de ble bygd tidlig i krigen (ca 1941-42).

EDIT: fant også en lignende nødutgang. Bildene er fra to forskjellige bunkerser.

Author:  Yngvar [ 02 Mar 2008 8:54 ]
Post subject: 

Jeg tror også at det er en nødutgang men om dere ser på bilde nummer tre så er det kun fjell på ved de to andre veggene, og jeg kan ikke se at det er sprengt noe der til en inngang. Kan bunkeren ha flere etasjer, slik at inngangen der ikke syns pga at den er fylt igjen
Mvh
Yngvar

Author:  Erling [ 02 Mar 2008 12:23 ]
Post subject: 

:) Hei Yngvar
Regner med det er denne mg-bunkeren du snakker om?
Du er jo inn på eiendom til ...... husker ikke navnet. Ser du på bilder er det tydelig fylt på jordmasse ned mot stranden. Inngangen ville du sansynlig funnet i dette området. Sjekker du gamle flybilder etter krigen vil det kanskje hjelpe deg. For det er vanlig at det finnes en inngang i bakkant eller på en av sidene av bunkeren. Du må sjekk fjellet rundt. Se etter steinfylling som ikke passer inn i naturen.
Finner du kristtorn er du som regel på rett vei. De trives best i fyllmassene og der hvor fjellet er blir sprengt ut.
Lykke til.
Erling

Author:  Yngvar [ 02 Mar 2008 14:59 ]
Post subject: 

Hei Erling, det var rart du nevnte kristorn. Det vokser normalt ikke på østlandet, men jeg fant en liten busk her. Det er på Eiendommen til Rederiet Thor Dahl. Fyllingen du nevner er jo i fronten på bunkeren mot sjøsiden,kan det ha vært en inngang der? I bakkant er det kun solid fjell

Mvh
Yngvar

Author:  Erling [ 02 Mar 2008 16:54 ]
Post subject: 

:) Ja, den kristtornen kan være greit å se etter.
Jeg ville tro at inngangen ligger i området fra kanten av stranden og langs fjellet opp mot huset. Men, her tror jeg nok at det har vært fylt på en del masse i de senere årene. Tenker du litt militært, er det om å gjøre å komme inn i stillingen uten å sett eller hørt. Derfor er inngangen som regel i bakkant av skuddsektoren. Men, det enkleste er jo å høre med de som eier området.
Erling

Author:  Yngvar [ 02 Mar 2008 20:27 ]
Post subject: 

Har en bekjent som lekte i bunkeren etter krigen, skal spørre ham. Kommer tilbake med mer om dette da.

Mvh
Yngvar

Author:  Even H [ 03 Mar 2008 22:40 ]
Post subject: 

.

Page 1 of 1 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/