View unanswered posts | View active topics It is currently 30 Oct 2020 5:51Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
 Tyske kystfort i Norge ! 
Author Message
User avatar

Joined: 25 Feb 2007 18:51
Posts: 6213
Location: Bergen
Natter wrote:
Uansett: Jeg mangler endel informasjon (alt som er markert med gult), så hvis noen føler seg kallet til å hoste opp dette er jeg takknemlig (gjelder spesielt de siste 11 batteriene på listen). Tilbakemelding på andre feil/manger imøteses også.
En mer "lesbar" versjon:


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Informasjon som ikke deles, går tapt!


08 Apr 2015 12:07
Profile
Site Admin
User avatar

Joined: 26 Dec 2007 22:12
Posts: 2654
Location: Ullensaker
Det var litt av en liste. Har ikke så mye å tilføre dessverre, men lurte bare på hva forskjellen mellom f.eks. Brettingnes I og II mfl var? Er det tidspunktet for når disse fikk nye kanoner?

_________________
--
Tommy


08 Apr 2015 13:34
Profile
User avatar

Joined: 25 Feb 2007 18:51
Posts: 6213
Location: Bergen
TommyG wrote:
Det var litt av en liste. Har ikke så mye å tilføre dessverre, men lurte bare på hva forskjellen mellom f.eks. Brettingnes I og II mfl var? Er det tidspunktet for når disse fikk nye kanoner?
Litt "kunsterisk frihet" her... :) Utgangspunktet for listen er jo batterilistene fra Fjørtoft ("Tyske Kystfort i Norge" og "Klar til Strid"), supplert med annen informasjon da listene i bøkene er laget med utgangspunkt i status på to tidspunkter ila krigen. Når det i boken sies at det sto to batterier ett sted (eks for Brettingen: "MKB 1./506 Brettingingen bestod av to batterier"), evt at ett batteri avløste ett annet el uten at jeg har sett et navn på dette, har jeg bare brukt stedsnavnet evt med et romertall etter (et annet eksempel er Torpedobatterie Hasselvika, hvor det er skilt mellom batteriets første lokalisering på Hysnes og senere på Sørviknes).
Batterier som har flyttet rundt er et annet problem, da det ikke alltid er navn knyttet til alle lokaliseringene. Husker ikke om det var tilfelle med feks HKB 11./981 Eidmin, men der er i alle fall nummeret beholdt for de tidligere lokaliseringene (HKB 11./981 Follevaag og HKB 11./981 Yndestad).

Hensikten med denne listen var egentlig bare å få et svar på spørsmålet som alltid har sirkulert ift hvor mange batterier som faktisk fantes i Norge. Nå får man ikke svaret her heller, siden den mest nøyaktige tidfestingen går på måned, og dermed gir mange overlapp i den "grafiske fremstillingen", men det kan jo være interessant likevel: Når man først har fått satt sammen listen kan en manipulere den med filtere og sorteringskriterier og vise utvikling både ift tid og geografi på en annen måte.
Den skal som sagt brytes ytterligere ned med korrekte batterinumre for hele krigen og bevæpning/omvæpning kan det bli et greit informasjonstablå over hele det tyske kystartilleriet i Norge (organisasjonsinfo er heller ikke korrekt, men er svært komplisert å få til på et slikt tabellformat som jeg liker å styre med... Om man hadde gått for et databaseformat i stedet kunne det kanskje vært enklere. Mulig jeg bare erstatter dette med geografisk informasjon som fylke el).

Informasjonen kan etterhvert brukes til et slags kart med linker batterienes tråder her inne (+ POI-filer/link til luftfoto osv) - har så vidt snakket med Erik om det, men ting tar tid - spesielt siden jeg ikke er i stand til å bruke noe særlig tid på PC for tiden :-/

_________________
Informasjon som ikke deles, går tapt!


08 Apr 2015 14:07
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software for PTF